Oferte locuri de munca top

Fabrica de produse de aluminiu, in pregatire in Hunedoara

O fabrică de produse extrudate de aluminiu, cu tehnologii de ultimă generaţie în domeniu, urmează să fie construită în Hunedoara.

Investiția este estimată la valoarea totală de peste 100 de milioane de euro.

Fabrica se va baza ca materie primă pe deşeuri din aluminiu (care, în prezent, sunt reciclate într-o proporţie foarte mică).

Proiectul a fost inițiat de firma Premium Cast SRL, înființată anul trecut de HCG Enterprise SRL din Dumbrăvița, Timiș. Aceasta din urma este deținută de Angela-Georgiana Mitu.

Premium Cast SRL se numără printre cele patru companii care au primit la începutul acestui an aprobare pentru a primi ajutor de stat.

Potrivit Primăriei Municipiului Hunedoarea, administratorul Premium Cast, Mihai Mugurel Zaiț, a spus: „Din cel de-al doilea trimestru al anului 2025 ne-am propus să efectuăm primele «probe la cald» în noua fabrică, apoi să începem procesul efectiv de producţie”.

Mihai Mugurel Zaiț este și administrator al Evofluid Hydraulics East Europe SRL din Dumbrăvița Timiș. Această societate este deținută de Hydro Holding SPA, cu capital italian.

Viitoarea capacitate de producţie va fi amplasată pe un teren cu suprafaţa totală de 5 hectare (din care 20.000 – 25.000 mp ocupaţi cu hale de producţie) pe un teren aflat în Peştişu Mare, în zona „Materii prime” – cum încă i se mai spune, pe DJ 687 Sântuhalm – Hunedoara (pe dreapta sensului de mers spre Hunedoara, în dreptul pasajului peste calea ferată).

Sunt deja în derulare operaţiunile de pregătire a terenului, iar lucrările de construire vor începe peste câteva săptămâni şi vor dura aproximativ un an şi jumătate.

Peste 5 mii mp de noi spatii comerciale, intr-un municipiu

Mihai Mugurel Zaiț a mai transmis: ”Într-o primă fază, fabrica va avea 100 – 150 de angajaţi, urmând ca, pe măsură ce procesul de producţie se va dezvolta, numărul salariaţilor să ajungă la 250. Pentru început, vom fabrica produse extrudate de aluminiu pentru domeniul construcţiilor, apoi ne dorim să trecem şi la produse mai complexe – pentru industria automotivelor şi, de ce nu, într-o a treia fază, să producem chiar şi pentru industria aerospaţială. Am ales Hunedoara pentru amplasarea acestei investiţii din trei motive importante: tradiţia oraşului în domeniul metalurgic, infrastructura (conexiunea facilă cu autostradă şi reţelele de utilităţi) şi, nu în ultimul rând, abordarea extrem de deschisă, eficientă şi constructivă a Primăriei municipiului Hunedoara, în special a domnului primar Dan Bobouţanu”.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus