Oferte locuri de munca top

Extinderea pistei aeroportului din Oradea ar putea incepe anul viitor

Până în toamna acestui an ar urma să fie adjudecată licitația pentru extinderea pistei aeroportului din Oradea și să fie semnat contractul de proiectare și execuție, după cum și-au propus autoritățile județene.

”La începutul anului viitor vom începe lucrările. Până la sfârșitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurată finanțarea din programul care se încheie la finalul anului viitor”, estimează Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Un risc major pentru toate proiectele de investiții pe care CJ Bihor le derulează în această perioadă este creșterea prețurilor materialelor de construcție.

”Asta înseamnă contracte întârziate și costuri suplimentare. Vom face tot posibilul ca pentru toate proiectele câștigate din fonduri europene să nu pierdem banii și să finalizăm în bună regulă lucrările”, afirmă Ilie Bolojan.

Betoane si agregate mai scumpe, in provincie

La începutul acestei săptămâni a fost publicată procedura de licitație pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului din Oradea.

Sunt prevăzute două investiții:

– extinderea, spre Nojorid, a pistei aeroportului cu 400 de metri. Pista extinsă va avea o lungime de 2500 de metri și va putea prelua aeronave de capacitate mai mare;

– un sistem de radiocomunicație care va permite aterizarea, în orice condiții, a aeronavelor și dinspre Nojorid.

Valoarea estimată a proiectul este de 81,5 milioane lei, iar durata de implementare este de 13 luni de la semnarea contractului. Ofertele firmelor interesate vor putea fi depuse până în data de 13 mai 2022.

Proiectul este finanțat din fonduri europene.

În paralel cu licitația se derulează procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului și de avizarea documentațiilor pentru semnarea contractului de finanțare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus