Oferte locuri de munca top

Extinderea liniei 4 de metrou primește 83 mil. euro

Bucharest_metro_in_stationMagistrala 4 de metrou, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti, va fi extinsă cu ajutorul unei contribuţii de 83 de milioane de euro din partea Comisiei Europene. Suma, provenind din fondul de coeziune, tocmai a fost aprobată de comisie.

Corina Crețu, comisarul pentru politici regionale, a declarat: „Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate.”

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un estimat de 3.638.700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97,76 milioane euro.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Transport.

Sus