Oferte locuri de munca top

Extinderea Aeroportului Oradea, finantata prin fonduri europene

Urmează să fie semnat contractul de finanțare a proiectului de dezvoltare și modernizare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea.

Acesta a fost aprobat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost demarată în data de 9 aprilie anul acesta, cu clauză suspensivă condiționată de semnarea contractului de finanțare. Procedura se află în faza evaluării tehnice a ofertelor, după aceasta urmând evaluarea economică a ofertelor. Durata contractului este prevăzută la 13 luni.

Contractul de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări acest obiectiv are o valoare estimată de circa 81,47 milioane lei fără TVA.

Cui va fi atribuit contractul de constructii, de peste 3,6 mil euro

Pentru acest contract au depus oferte:

* Asociere: Precon Transilvania S.R.L. (lider), Lemacons, Citadina 98,

* Ofertant unic: Constructii Erbasu,

* Asociere: Ssab-AG (lider), Habau.

Extinderea Aeroportului Oradea are următoarele obiective:

* Obiectiv 1 – Extinderea pistei de decolare aterizare ce va facilita operarea fără restricții din punct de vedere al lungimii de referință pentru toate aeronavele de categorie „C” de tip Boeing 737 seriile 300….900 și Airbus 320/321;

Extinderea pistei de decolare aterizare se va realiza cu structura rigidă. Se vor întreprinde lucrări de consolidare a terasamentelor din banda pistei existente, precum și a zonei de siguranță RESA de pe capatul 19.

* Obiectiv 2 – Extinderea platformei de debarcare îmbarcare va facilita suplimentarea numărului de locuri pentru staționarea aeronavelor de categorie „C” (aeronave ce se regăsesc în flotele majorității companiilor aeriene), ceea ce înseamnă că vor putea fi operate simultan mai multe aeronave, în special în intervalele orelor de vârf.

Teren pregatit pentru edificarea unui hipermarket

* Obiectiv 3 – Echipamente necesare desfășurării activităților de întreținere și mentenanță – Operatorul de aerodrom trebuie să mențină suprafața de mișcare fără depozite de zăpadă gheața, printr-un plan de deszăpezire care să cuprindă echipamente de deszăpezire și de degivrare/antigivrare, și mentenanța corectivă și preventivă a acestora.

Aeroportul Oradea mai are în lucru un alt proiect finanțat cu fonduri europene, a cărui valoare este de circa 72,28 milioane lei, inclusiv TVA, „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea”.

Această investiție presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare, construirea remizei PSI în vederea asigurării unui spațiu de garare echipamente și utilaje aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian și alte măsuri de creștere a siguranței și securității pe aeroport.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus