Oferte locuri de munca top

Extindere de 14 mld lire sterline a aeroportului Heathrow

După decenii de întârzieri, deputații britanici au votat construirea unei noi piste la aeroportul Heathrow din Londra, făcând posibilă extinderea de 14 miliarde de lire sterline a aeroportului. Decizia nu a fost unitară, unii s-au opus zgomotului suplimentar și poluării aerului pe care extinderea aeroportului o va aduce la Londra, în special regiunile sale vestice, a transmis Reuters.

Primarul londonez Sadiq Khan a declarat că va acționa în justiție pentru a bloca expansiunea, în timp ce proprietarul companiei British Airways a avertizat că nu va accepta taxe mai mari pentru consumatori și companiile aeriene.

Cel mai mare adversar al lui Heathrow, ministrul de externe Boris Johnson, care a spus odată că se va culca în fața buldozerelor pentru a opri expansiunea, a fost în Afganistan și a ratat astfel votul – evitând jena de a nu susține guvernul din care face parte.

Primul ministru Theresa May a declarat că extinderea celui mai aglomerat aeroport din Europa, care funcționează la capacitate maximă, arată că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri după Brexit.

„Dacă miniștrii nu vor să respecte legile care ne protejează de vaporii toxici și de schimbările climatice, vom cere o instanță să facă acest lucru”, au spus reprezentanții Greenpeace UK

Decizia de a extinde Heathrow, deținută de Ferrovial din Spania (FER.MC), Autoritatea de Investiții Qatar, China Investment Corporation și alte companii de investiții, urmează aproape o jumătate de secol de indecizie cu privire la cum și unde să adauge o nouă capacitate aeroportuară în sud-estul Angliei dens populat. Dacă va fi deschisă, va fi prima pistă de lungă durată construită în zona Londrei timp de 70 de ani.

 

Citiți și:

Reabilitare energetica si construire de imobile, in Capitala

Patru blocuri cu 13 niveluri, propuse spre construire in provincie

Cine va face lucrari de 19 mil euro pe drumuri

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus