Oferte locuri de munca top

Exproprierile vor fi posibile pentru mai multe tipuri de lucrari

Cei care au terenuri sau case în zone unde autoritățile plănuiesc proiecte pentru infrastructura locală sau pentru producția de energie electrică și termică vor putea fi despăgubiți. Aceasta întrucât astfel de lucrări vor fi considerate ”lucrări de interes public major”. Amintim că exproprierile de imobile se pot face numai pentru cauză de utilitate publică, conform legii.

Proiectul de lege a fost votat ieri de către Camera Deputaților și a fost trimis la președinție spre promulgare. Este pentru a două oară când acest proiect de lege este trimis președintelui Iohannis.

Proiectul votat prevede că vor fi lucrări de interes public major lucrările care se declară de interes național și traversează localități, drumuri județene, orășenești și comunale și asigură legăturile cu municipii, orașe și comune.

Este vorba despre proiecte pentru:

* dezvoltarea infrastructurii locale

* producția și distribuția de energie electrică și termică având ca scop utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic pentru realizarea de amenajări hidroenergetice.

Parcursul greoi al proiectului de lege

Proiectul de lege a fost înaintat la Senat în luna decembrie 2018. A fost adoptat atât de Senat, cât și de Camera Deputaților, însă în luna iulie 2019 președintele Klaus Iohannis a solicitat reexaminarea proiectului de lege. În cele din urmă, Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul cu 178 de voturi pentru, 111 contra și 4 abțineri.

 

 

Citiți și:

Apartementele finalizate acum ar putea fi oferite spre inchiriere

Birouri si spatii comerciale, proiect al unor dezvoltatori locali

Ansamblu mixt din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus