Oferte locuri de munca top

Exproprieri tot mai scumpe pentru Centura Sud si Autostrada Sibiu-Boita

De peste 8 ori crește valoarea exproprierilor pentru terenurile afectate de construirea Centurii Sud București. Aceasta ca urmare a actualizării situației imobilelor.

De asemenea, vor fi făcute exproprieri suplimentare și pentru Lotul 1 din Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 1 Sibiu-Boița.

Pentru aceste două importante proiecte de infrastructură rutieră valoarea exproprierilor suplimentare se ridică la aproape 10 milioane euro. Acestea urmează să fie aprobate de Guvern.

Centura Sud București: diferențe de sume pentru peste 430 de imobile

Urmează să fie actualizată situația imobilelor afectate de realizarea Autostrăzii de centură București, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900, pe raza localităților Glina, Cernica, Popești – Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla din județul Ilfov, după cum urmează

* după recepționarea de către A.N.C.P.I./O.C.P.I. a documentațiilor cadastrale individuale, anumite date de identificare ale imobilelor supuse exproprierii au suportat modificări, în ceea ce privește, suprafața de expropriat, categoria de folosință sau poziționarea intravilan / extravilan. Astfel, pentru un număr de 431 de imobile au rezultat diferențe ale suprafețelor față de măsurătorile inițiale.

Suma inițială aferentă despăgubirii a fost de 6.049.520 lei, iar în urma raportului de evaluare rezultă o valoare de 50.851.776,56 lei.

Suma suplimentată prin proiect este, așadar, de 44.802.256 lei.

2,5 mil euro pentru finalizarea unui proiect de investitii publice

* au fost introduse 6 poziții noi, suma totală pentru despăgubiri fiind în cuantum total de 28.197 lei

Autostrada Sibiu-Pitești – Secțiunea 1, Sibiu-Boița: peste 200 de imobile expropriate

Proiectul tehnic de execuție pentru realizarea lucrărilor aferente Lotului 1, cuprins între km 0 + 000 – km 13 + 170 a fost revizuit.

Astfel, este necesară o serie de lucrări hidro, prin care se are în vedere modificarea scurgerii apelor pluviale din zona ca urmare a nefuncționării corespunzătoare a bazinelor de retenție. Totodată, sunt necesare lucrări impuse prin Auditul de Siguranță Rutieră faza PTE pentru zona de siguranță, dar și pentru asigurarea împotriva alunecărilor de pământ.

Pentru acestea este necesar să fie ocupată o suprafață suplimentară totală de 19.259 mp, aferentă unui număr de 206 imobile, situate pe raza localităților Șelimbăr, Tălmaciu și Boița din județul Sibiu,

Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată este de 2.767 mii lei.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus