Oferte locuri de munca top

Exproprieri suplimentare pentru pasajul de la Domnesti

Pentru construirea pasajului subteran Domnești sunt necesare exproprieri suplimentare. Despăgubirile aferente au fost stabilite la 2.098 mii lei, conform unui proiect de hotărâre de guvern.

Schimbarea s-a dovedit necesară având în vedere modificarea proiectului tehnic pentru realizarea lucrării de interes național „Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești”. Mai exact, lucrarea este situată în zona de sud a Municipiului București pe raza Sectorului 6 și a localităților Domnești, Clinceni, Bragadiru din județul Ilfov.

Inițial, Guvernul a aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru 107 imobile. Noul proiectul prevede declanşarea procedurilor de expropriere pentru încă 11 imobile, în suprafață totală de 5.078 mp.

In cadrul acestor exproprieri, cea mai mare parte revine Dimri General Holdings SRL,  cu capital israelian. Aceasta are o suprafață totală de expropriat de 29.481 mp, din care 1.144 mp suprafața de expropriat suplimentară, valoarea totală a despăgubirii fiind de 597.845 lei (potrivit fisier atasat).

Expropriatorul este statul român reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Noul pasaj va facilita accesul agenților economici și a populației din cartierele rezidențiale din zona, va fluidiza traficul pe centura rutieră a municipiului București, precum și traficul generat de dezvoltarea periferiei Capitalei.

Descărcați aici Lista exproprierilor suplimentare pentru pasajul Domnești

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Dezvoltatorii renunta sa construiasca blocuri foarte inalte in Bucuresti

Detinatorul unui important parc de birouri din Capitala pregateste un proiect rezidential

Va fi modernizat sistemul de iluminat dintr-un mare parc din Capitala

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

 

 

 

 

 

 

Sus