Oferte locuri de munca top

Exproprieri suplimentare in Olt si Sibiu pentru doua drumuri importante

Vor fi realizate exproprieri suplimentare pentru continuarea lucrărilor de construire pentru două secțiuni de drumuri importante. Este vorba despre tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești și depre secțiunea 1 Sibiu – Boiţa, parte din Autostrada Sibiu-Pitești. Exproprierile urmează să fie aprobate de către Guvern.

Astfel, pentru tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost identificată necesitatea ocupării unei suprafețe suplimentare de teren de 13.325 mp. Mai exact, un număr de 179 de imobile proprietate privată urmează să fie expropriate. Despăgubirile au o valoare de 583 mii lei. Imobilele se află pe raza localităților Balş, Bârza, Bobiceşti, Piatra – Olt, Micov, Slatina şi Valea Mare, din județul Olt.

Suma aferentă imobilelor reprezentând terenuri cu sau fără investiții rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna septembrie 2020, de către evaluatorul autorizat ANEVAR Alin Vasile Cherecheş.

Totodată, exproprieri suplimentare sunt necesare și pentru lucrarea de utilitate publică ”Autostrada Sibiu-Pitești” – secţiunea 1 Sibiu – Boiţa.

În acest caz, la momentul realizării Proiectului Tehnic a fost identificată necesitatea ocupării unei suprafețe suplimentare de teren pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiție, față de cele prevăzute la nivel de studiu de fezabilitate. Este vorba desore o suprafață totală de 51.165 mp, aferentă unui număr de 205 imobile. Acestea sunt situate pe raza localităților Șelimbăr, Tălmaciu și Boița din județul Sibiu.

Despăgubirile estimate ajung la 647 mii lei, rezultată din rapoartele de evaluare întocmite în luna august 2020, de către evaluatorul autorizat ANEVAR, Valentin Ostiadal.

Pentru ambele proiecte, amplasamentul suplimentar, precum și declanșarea procedurilor de expropriere vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

 

Descărcați aici Listele imobilelor prevăzute pentru despăgubiri

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus