Oferte locuri de munca top

Exproprieri pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferata

Pentru realizarea a trei proiecte de reabilitare a căii ferate vor fi făcute exproprieri suplimentare, statul urmând să plătească peste 1 milion de lei.

În total, vor fi acordate despăgubiri proprietarilor a 227 imobile ce fac parte din coridorul de expropriere.

Procedurile de expropriere urmează să fie demarate pentru amplasamentul suplimentar al obiectivului “Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria”, pe raza localităților Bata și Bârzava, din județul Arad.

Pentru realizarea lucrărilor sunt necesare despăgubiri în valoare de 52,8 mii lei, aferentă unui număr de 32 imobile, în suprafață totală de 19.094 mp teren.

De asemenea, exproprieri vor fi realizate în cadrul aceluiași proiect, pe raza localităților Zam, Burjuc, Vețel, Deva și Simeria, din judeţul Hunedoara. Pentru acesta, despăgubirile se ridică la 967,2 mii lei pentru 184 de imobile în suprafață totală de 48.064 mp teren, 1.678 mp construcţii şi 384 ml împrejmuiri.

Exproprierile suplimentare sunt necesare întrucât la momentul realizării Proiectului Tehnic, față de traseul propus inițial la faza Studiului de Fezabilitate, a fost modificat nivelului superior al șinei.

Totodată, exproprieri suplimentare vor fi declanșate și pentru obiectivul Reabilitarea liniei c.f. Brașov – Simeria, componentă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunile Sighişoara – Coşlariu şi Coşlariu – Simeria„, pe raza localității Vinţu de Jos, din judeţul Alba. Despăgubirile au o valoare de 80,7 mii lei aferentă unui număr de 11 imobile, în suprafață totală de 3.160 mp teren.

În cazul acestui proiect, față de traseul propus inițial la faza Studiului de Fezabilitate, au fost necesare adaptări ale proiectului în vederea asigurării scurgerii apelor din ampriza lucrărilor către emisar.

 

Descărcați aici Listele imobilelor ce vor fi despăgubite

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus