Solplanet x AeroFix

Exproprieri pentru drumul expres Braila – Galati

Pentru realizarea drumului expres Brăila – Galați, în lungime de circa 12 kilometri, este necesară declanșarea procedurii de expropriere. Cele 159 de imobile prevăzute pentru despăgubiri urmează să fie aprobate prin proiect de Hotărâre de Guvern.

Totodată, Guvernul va aproba inclusiv amplasamentul lucrării.

Drumul expres Brăila – Galaţi se desprinde din nord – vestul municipiului Brăila, din intersecţia DN 2B cu Centura de Ocolire Vest Brăila şi are un traseu spre nord paralel cu DN 22B la o distanţa de circa 3 km. Traseul se va înscrie în lunca Dunării, va traversa zone neamenajate, canale de irigaţii, precum şi râul Siret şi va face joncţiunea cu DN 2B la est de localitatea Movileni.

Pe direcţia sud-nord, DN 21, legătură între Autostrada A2 și Brăila, precum şi Centura Ocolitoare Vest Brăila, se vor largi la profil de drum expres sau drum cu 4 benzi de circulaţie. Pe partea de nord a municipiului Brăila, odată cu apariţia podului peste Dunăre, va fi lărgit la profil de drum expres sau drum cu 4 benzi de circulaţie, atât DN 22 (Tulcea-Măcin-Varianta Ocolitoare Vest Braila) cât şi DN 23 spre Râmnicu Sărat.

Suma necesară pentru efectuarea plății despăgubirilor depășește 1 milion de euro, echivalentul a 5,2 milioane de lei, pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.

Terenurile și construcțiile au o suprafață totală de 347.499 mp, fiind situate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni din judeţul Brăila, respectiv pe raza teritorială a municipiului Galaţi, din județul Galaţi.

 

Descărcați aici Lista imobilelor prevazute pentru exproprieri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus