Oferte locuri de munca top

Exproprieri pentru doua proiecte rutiere importante

Lucrările la două importante proiecte rutiere vor putea fi derulate odată ce vor fi făcute exproprierile care mai erau necesare. Exproprierile fac obiectul a două proiecte de Hotărâre de Guvern.

Astfel, urmează să fie expropriate 136 de imobile pentru realizarea unui tronson din DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele și pentru continuarea lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre. Valoarea totală a despăgubirilor ajunge la 280 mii lei, echivalentul a aproape 60 mii euro.

Mai exact, este vorba despre declanșarea procedurilor de expropriere peentru lucrarea de utilitate publică de interes național „Modernizare DN 52, Alexandria – Turnu Măgurele, km 1 + 350 – km 44 + 600, km 49 + 194 – km 52+649”. Sunt necesare exproprieri pentru 116 imobile proprietate privată pe teritoriile localităților Turnu Măgurele, Ciuperceni, Traian, Dracea, Crângu, Furculești și Nanov, din județul Teleorman. Suprafața totală este de 39.079 mp, reprezentând terenuri cu sau fără investiții.

Despăgubirile estimate ajung la 240,3 mii lei, conform proiectului de HG

Drumul Național 52  este un drum național secundar și este situat în sudul României, respectiv în Câmpia Burnazului și Lunca Dunării, fiind principala arteră de legătură între municipiul Alexandria reședință de județ si municipiul Turnu Măgurele, unul dintre marile porturi românești la Dunăre. În desfașurarea sa, drumul traversează două interfluvii: interfluviul Călmățui-Vedea și interfluviul Călmățui – Olt.

De asemenea, vor fi declanșate procedurile de expropriere pe amplasamentul suplimentar pentru Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Pentru continuarea realizării lucrării sunt necesare a fi efectuate lucrări pentru relocarea altor utilități. Vor fi despăgubite 20 de imobile proprietate privată, cu o suprafață de 14.589 mp. Suma prevăzută în proiect este de 40 mii lei.

Drumul proiectat va fi la nord de municipiul Brăila, traseul se desprinde din intersecția dintre DN 2B (Brăila – Galați) și șoseaua Baldovinești, traversează Dunărea în zona km 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina) și se leagă în DN 22 (Brăila -Tulcea), la nord de localitatea Jijila. După traversarea Dunării, traseul va avea și o legătură cu DN 22B (Smârdan – Măcin).

 

Descărcați aici Listele imobilelor prevăzute pentru expropriere

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus