Oferte locuri de munca top

Exproprieri pentru conexiunea A3 (Turda) – DN1 (Tureni)

Pentru realizarea drumului expres ce va face legătura dintre Autostrada A3 şi Drum Naţional DN 1 din județul Cluj Napoca este necesară exproprierea a 655 de imobile. Valoarea despăgubirilor va ajunge la 1,6 milioane lei, conform unui proiect de act normativ.

Suprafața totală ce va fi ocupată este de peste 75 hectare, aferentă imobilelor proprietate privată afectate de executarea lucrărilor pentru acest obiectiv.

Ca urmare, Guvernul urmează să aprobe atât amplasamentul lucrării, cât și declanșarea procedurilor de expropriere de pe raza localităților Tureni și Petreștii de Jos din județul Cluj.

Drumul Expres va asigura legătura dintre două căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni, degrevând traficul greu şi de tranzit din Municipiul Turda, scurtând timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

Incep lucrarile de realizare a unui nou sens giratoriu

Sectorul de drum promovat pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (zona Turda) şi DN 1 (zona Tureni) face parte din proiectul Drum Expres Turda – Halmeu, sub denumirea Drumul Someșului/Someș Expres, ce este identificat în cadrul Master Planului General de Transport.

Suma aferentă imobilelor proprietate privată, reprezentând terenuri cu sau fără investiții, rezultă din rapoartele de evaluare întocmite de către un expert autorizat ANEVAR Grădinaru Nicolae. Sumele individuale vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus