Oferte locuri de munca top

Exproprieri pentru Centura Bucuresti si Autostrada Brasov-Oradea

Guvernul a aprobat astăzi exproprieri cu o valoare de aproape 600 mii euro pentru două proiecte de drumuri importante.

Pentru lucrările de lărgire la patru benzi a centurii rutiere a Municipiului București Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520 este necesară declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere. Despăgubirile se ridică la aproape 500 mii euro, echivalentul a 2.318 mii lei.

Exproprierile vizează 38 de imobile proprietate privată care sunt afectate de această lucrare de utilitate publică de interes național, cu suprafață de 12.136 mp. Imobilele sunt situate pe raza localității Bragadiru, din județul Ilfov.

Despăgubirile rezultă din Raportul de expertiză întocmit în anul 2021 de către experul autorizat ANEVAR Stratu Dana Iuliana.

Menționăm faptul că din acest obiectiv de investiții face parte amenajarea punctului de întoarcere în soluție giratorie pe CB în zona autostrăzii A1, respectiv amenajare Bretea de legătură  DN 6 – DN CB la Pasaj pe DN 6 km 10+678.

Obiectivul de investiție este finanțat din fonduri europene nerambursabile, având ca orizont de implementare în integralitate anul 2023.

Exproprieri suplimentare pentru Secţiunea 3B Mihăieşti-Suplacu de Barcău

De asemenea, urmează să fie aprobată suplimentarea pe anul 2021 a sumei prevăzute ca justă despăgubire pentru secțiunea de drum 3B Mihăieşti-Suplacu de Barcău din cadrul obiectivului de investiţii de interes national „Autostrada Braşov – Târgu Mureş -Cluj-Oradea. Suma se ridică la 94.166 euro, echivalentul a 425 mii lei.

Sunt vizate 75 de imobile nou identificate aflate în cadrul coridorului de expropriere al lucrării în suprafață totală de 352.917 mp. Acestea se află pe raza teritorială a localităților  Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași și Zalău din județul Sălaj.

Suma rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în anul 2021, de către evaluatorul autorizat ANEVAR Dumitru George.

 

Descărcați aici Listele imobilelor selectate pentru expropriere

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus