Oferte locuri de munca top

Exproprieri in pregatire pentru o sectiune din Autostrada Brasov – Oradea

Exproprierile pentru tronsonul Mihăiești – Suplacu de Barcău din cadrul autostrăzii ce va face legătura dintre Brașov și Oradea se află în pregătire. Pentru demararea lucrărilor este necesară declanșarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele proprietate privată din coridorul de expropriere.

Conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, executivul va aproba atât amplasamentul lucrării, cât și lista imobilelor supuse exproprierii.

Mai exact, statul trebuie să dobândească o suprafață totală de 3.054.272 mp, aferentă unui număr de 1001 de imobile proprietate private.

Acestea sunt situate pe raza localităților Sânpaul, din județul Cluj și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău, din județul Sălaj.

Despăgubirile aferente ajung la 4.716 mii lei, iar suma va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea corelată cu autostrada Bucureşti – Braşov va asigura o legătură directă între România, centrul şi vestul Europei. Această autostradă va avea o mare atractivitate pentru traficul din zona Transilvaniei şi Munteniei, prin reţeaua de drumuri naţionale reabilitate sau cuprinse în programul de reabilitare, traficul din zona de sud-est (legătură cu portul Constanţa), prin intermediul autostrăzii București – Constanța, pentru traficul din zona de nord, precum şi pentru traficul generat de marile centre urbane din zona de influenţă a autostrăzii.

Indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţie au fost aprobaţi prin Hotărâre de Guvernul în anul 2003 și reaprobați în anul 2019.

 

Descărcați aici Lista imobilelor propuse pentru despăgubire

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

 

Sus