Oferte locuri de munca top

Exproprieri de peste 9 mil euro, in Arges, Braila si Tulcea

Pentru realizarea secțiunii 5 din Autostrada Sibiu-Pitești și a Podului suspendat peste Dunăre din zona Brăilei sunt plănuite exproprieri de peste 9 milioane de euro, echivalentul a peste 43 milioane de lei. Acestea vor fi declanșate prin hotărâri de Guvern, ce urmează să fie aprobate.

Astfel, pentru obiectivul de investiții „Autostrada Sibiu Pitești” – Secțiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, sunt necesare exproprieri pentru 2.224 de imobile, situate pe raza  localităţilor Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș. Suprafața totală a acestora este de aproape 3 milioane metri pătrați de teren.

Suma prevăzută pentru exproprieri este de 40.567 mii lei.

De asemenea, sunt în pregătire exproprierile suplimentare pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Conform proiectului de HG, după ce a fost realizat Proiectul tehnic al obiectivului, s-au dovedit necesară ocuparea unei suprafețe de teren pentru continuarea lucrării. Este vorba despre o suprafață totală de 127.882 mp. Despăgubirile pentru cele 264 de imobile aferente noului culoar de exproprieri au o valoare totală de 2.774 mii lei.

Imobilele se află pe raza localităţilor Brăila și Vădeni din județul Brăila și a localităților Smârdan și Jijila  din județul Tulcea.

Despăgubirile vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

 

Descărcați aici Listele imobilelor prevazute pentru exproprieri

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 220 de unitati locative noi, in pregatire in Capitala

Peste 145 mil euro, pentru infrastructura de apa si apa uzata

Lucrari de aproape 4 mil euro, pentru reabilitarea unor poduri

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus