Oferte locuri de munca top

Exproprieri de aproape 900 mii euro pentru CF Portul Constanta

Pentru realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța sunt necesare exproprieri ce ajung la o valoare de aproape 900 mii euro. (Lista proprietarilor cu suprafețe de expropriat este atașată la finalul știrii).

Terenurile vizate sunt în număr de 147, ocupă o suprafață totală de 73.414 mp și se află pe raza unităților administrativ – teritoriale Agigea, Constanța și Valu lui Traian, județul Constanța.

Despăgubirile ajung la 4.347 mii lei, sumă ce rezultă din rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat ANEVAR Stratu Dana Iuliana.

De asemenea, pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare realizării proiectului, este necesară ocuparea a:

* 484.723 mp aferenți unui număr de 238 imobile proprietate publică a statului în administrarea altor instituții sau autorități publice aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale Agigea și Constanța – județul Constanța;

* 17.402 mp aferenți unui număr de 23 imobile proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale aflate pe raza localităților Agigea și Constanța – județul Constanța.

Declanșarea exproprierilor urmează să fie aprobată de către Guvern.

Lipsa lucrărilor de întreținere și înlocuire a elementelor de infrastructură uzate în timp util a condus la deteriorarea infrastructurii feroviare din port, care a determinat limitarea vitezei și/sau dezafectarea liniilor.

La nivelul anului 2018, aproximativ 25% din liniile ferate din port erau închise, iar aproximativ 27% aveau limitare de viteză.

Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța este o lucrare de utilitate publică de interes național cuprinsă în Master Planul General de Transport al României din anul 2016 (MPGT) și în Master Planul Portului Constanța din anul 2016 (MPPC).

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus