Oferte locuri de munca top

Exproprieri de 7 mil euro pentru Autostrada Focsani – Bacau

Pentru realizarea lucrărilor aferente Autostrăzii Focşani – Bacău vor fi expropriate 11.312 imobile proprietate privată. Despăgubirile ajung la o valoare de 7 milioane euro, echivalentul a aproape 35 milioane lei.

Guvernul urmează să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere pentru o suprafață totală de 15.292.671 mp, după cum urmează:

* suprafața de teren de 11.677.763 mp, aferentă unui număr de 10.331 imobile proprietate privată;

* suprafața de teren de 3.613.585 mp, aferentă unui număr de 899 imobile proprietate privată afectate de gropile de împrumut, situate pe raza municipiului Adjud și a localităților Movilița, Vânători, Ruginești, Panciu, Pufești și Păunești din județul Vrancea și Faraoani, Orbeni, Parava, Valea Seacă și Sascut din județul Bacău;

* suprafața de teren de 1.323 mp, aferentă unui număr de 82 imobile proprietate privată, pentru efectuarea de lucrări pentru relocarea de utilități.

Cele 11.312 imobile se află pe raza municipiului Focșani și a localităților Vânători, Odobești, Garoafa, Bolotești, Țifești, Mărășești, Panciu, Movilița, Pufești, Păunești, Ruginești și Adjud din județul Vrancea, și a localităților Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Faraoani și Nicolae Bălcescu, din județul Bacău.

Suma despăgubirilor rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în lunile ianuarie și octombrie 2022 de către expertul autorizat ANEVAR Grădinaru Nicolae.

Sectorul de Drum expres Focșani – Bacău face parte din coridorul de drum care va conecta orașul Pașcani de București.

Obiectivul de investiție este finanțat în cadrul Planulului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autostrada va avea traseul pe teritoriul administrativ a două județe:

* judeţul Vrancea, de la km 0+000 până la  km 52+427;

* judeţul Bacău, de la km 52+427 până la km 95+902,35.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus