Oferte locuri de munca top

Exproprieri de 4 mil euro pentru VO Vaslui

Urmează să fie declanșate exproprierile imobilelor proprietate privată de pe coridorul de expropriere aferent obiectivului de interes național Varianta de Ocolire Vaslui. Guvernul trebuie să aprobe în acest sens lista imobilelor proprietate privată și publică vizate.

În prezent, traficul local și de tranzit se desfășoară prin interiorul municipiului Vaslui, care este tranzitat de trei drumuri naționale, DN 24, DN 2F și DN 15D, acestea având funcțiuni de străzi și bulevarde.

Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții, este necesară ocuparea definitivă a unei suprafețe de teren de 742.064 mp, cu sau fără investiții, aferentă unui număr de 602 imobile, domeniul privat și public, situate pe raza localităților Vaslui, Muntenii de Jos și Muntenii de Sus, din judeţul Vaslui, după cum urmează :

* suprafața de teren de 670.671  mp, aferentă unui număr de 510 imobile proprietate privată;

* suprafața de teren de 53.243 mp, aferentă unui număr de 57 imobile proprietate publică a statului;

* suprafața de teren de 18.150 mp, aferentă unui număr de 35 imobile proprietate publică a UAT-ului.

Guvernul va aproba amplasamentul lucrării și va declanșa procedura de expropriere.

Despăgubirile către proprietari ajung la o sumă de 18.489 mii lei, pentru un număr de 510 imobile, având o suprafață de 670.671 mp, reprezentând teren cu sau fără investiții.

Suma rezultă din raportul de evaluare întocmit în luna mai 2024, de către expertul autorizat Ostiadal Valentin, membru atestat ANEVAR, și va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus