Oferte locuri de munca top

Exporturile de aluminiu rusesc se vor diminua

Rusal, cel mai mare producător mondial de aluminiu din afara Chinei, riscă să își reducă livările la export din cauza taxei ce va intra în vigoare din august până în decembrie, după cum a declarat reporterilor Reuters directorul executiv adjunct al producătorului rus de aluminiu.

Guvernul rus va impune taxe de export asupra oțelului, nichelului, cuprului și aluminiului deoarece își propune să își protejeze sectoarele de apărare și construcții de creșteri suplimentare ale costurilor, pe măsură ce cresc prețurile globale ale metalelor.

Planurile Rusiei de a impune taxe pe exportul de aluminiu, un material vital pentru transport și ambalare, au alimentat o creștere a costurilor spot ale pieței pentru consumatorii din Europa și Statele Unite la începutul lunii iulie.

Rusal nu va putea transfera impozitul în majoritatea contractelor sale pe termen lung, deoarece prețurile acestora sunt fixe, în timp ce condițiile pieței îl pot împiedica, de asemenea, să crească prețul în contracte, ceea ce permite tehnic o astfel de mutare, a spus , Roman Andryushin directorul adjunct al Rusal. „O parte din vânzările la export ar putea duce la pierderi … Va trebui să executăm contracte cu pierderi”, a adăugat Andryushin, citat de Reuters.

Rusal, cel mai mare producător mondial de aluminiu din afara Chinei, și-a redus vânzările din 2020 cu 6%, până la 3,9 milioane de tone. Exportă 77% din producția sa către Europa și alte regiuni.

Cererea mai mare din sectorul construcțiilor și al ambalajelor va sprijini creșterea vânzărilor Rusal în Rusia și țările vecine CSI în acest an, a spus Andryushin. El se așteaptă ca vânzările din 2021 în Rusia și CSI să crească cu 20%, până la 1,2 milioane de tone.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus