Oferte locuri de munca top

Exportul de materiale de constructii, restrictionat in Ungaria

Începând din luna octombrie exporturile de materiale de construcții produse în Ungaria vor fi restricționate, după cum a anunțat premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Prin restricțiile impuse, oficialii din țara vecină vor să reducă inflația din acest sector.

Viktor Orban a spus că, din cauza creșterii prețurilor materiilor prime, riscă să fie subminat un program de subvenții acordate familiilor pentru renovarea locuințelor și că guvernul său va trebui să intervină.

„Începând din octombrie, am decis să impunem restricții la export”, a declarat Orban vineri pentru radioul public.

Bună parte din creșterea prețurilor a fost cauzată de majorarea exporturilor de materiale de bază, cum ar fi lemnul și oțelul. „Vom încerca să păstrăm aceste materiale vitale pentru sectorul construcțiilor din Ungaria”, a spus Orban.

Un distribuitor de materiale de constructii isi extinde activitatea langa Capitala

O astfel de interdicție de export ar necesita aprobarea autorităților UE din Bruxelles, cu care liderul maghiar s-a confruntat și pe alte teme, inclusiv imigrația, drepturile minorităților și statul de drept.

El a spus că guvernul său va lansa și unele măsuri conexe, inclusiv notificări de export.

De asemenea, Budapesta încearcă să asigure drepturi de preempțiune la vânzarea materialelor de construcție.

Orban a spus că guvernul său va percepe, de asemenea, o taxă de 90% pentru „profiturile suplimentare” obținute pe anumite materiale de construcție, inclusiv pietriș.

Taxa se va aplica prețurilor peste un anumit nivel (pe care nu l-a specificat) și ar putea fi percepute și pentru alte materiale de construcție.

Societățile cu concesii miniere vor trebui să înceapă producția în termen de un an sau li se vor retrage autorizațiile.

Orban a promis o reducere a impozitului pe venit de 2 miliarde de dolari, pe baza asigurării unei creșteri economice de peste 5,5% în acest an.

Premierul Viktor Orban se va confrunta anul viitor cu ceea ce ”este probabil să fie primele sale alegeri parlamentare competitive de la preluarea mandatului în 2010”, subliniază Reuters.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus