Oferte locuri de munca top

Exploatarea agregatelor minerale: ce verifica Apele Romane si Politia

Echipe de inspectori din cadrul Administrațiilor Bazinale de Apă (Olt, Prut-Bârlad și Banat), ale Inspectoratului General al Poliței București și ale Inspectoratelor Județene de Poliție au verificat activitatea de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidrografic Mureș, respectiv din județele Mureș, Hunedoara și Alba. Fiecare echipă a fost însoțită de un topograf autorizat.

În cadrul acestor controale derulate în perioada 14 – 17 iulie, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 190.000 lei.

Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, tehnologia de exploatare folosită, existența bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor.

De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la stațiile de sortare – spălare de agregate minerale.

Exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor punând în pericol stabilitatea malurilor.

De asemenea, prin crearea unor depozite din nisip, pietriș și pământ, secțiunile de scurgere se pot bloca provocând creșteri artificiale ale nivelurilor apelor.

Acțiunile de verificare și control comun între Apele Române și alte instituții abilitate vor continua la nivel național până la sfârșitul anului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus