Oferte locuri de munca top

Experții prognozează creştere economică în România

IMG585România are în prezent o situaţie economică acceptabilă, potrivit aprecierilor făcute de 64% dintre experţii financiari intervievaţi de grupul Erste.

De asemenea, 32% dintre respondenţi consideră că situaţia economică din prezent este una bună, scor în creştere cu 9% în februarie faţă de ianuarie 2015.

În privinţa aşteptărilor în ceea ce priveşte situaţia economică a României, 57% dintre experţi se aşteaptă la o creştere economică în următoarele 6 luni, cifră în creştere cu 27%, cea mai mare creştere din regiune.  Totodată, 35% prevăd o stagnare, în scădere cu 23% iar 7% prevăd o înrăutăţire a situaţiei.

Dobânzile pe termen scurt ar trebui să  rămână constante în următoarele luni sunt de părere jumătate dintre experţii financiari, în timp ce 4% văd o creştere a dobânzilor şi 45% prevăd o scădere a acestora.

La nivelul Europei Centrale şi de Est situaţia economică  va înregistra o îmbunătăţire, indicatorul economic pentru regiune îmbunătăţindu-se cu peste 14 puncte procentuale, până la 39%.  Pentru luna februarie economiştii sunt de părere în proporţie de 71% că situaţia financiară din regiune este una normală, potrivit ZEW-Erste Group Bank Economic Sentiment Indicator.

Sus