Oferte locuri de munca top

Expertii financiari: pandemia va creste cererea de proprietati rezidentiale

Pandemia de coronavirus a indus o mare nesiguranță în ce privește viitorul economiei globale, mai ales din cauză că nu poate fi anticipată nici durata ei, nici amplitudinea măsurilor și a restricțiilor pe care guvernele vor trebui să le adopte.

Previziunile specialiștilor sunt, în consecință, foarte prudente in toate țările europene.

Pentru România este anticipată deprecierea monedei naționalem după cum estimează 96% dintre participanții la cel mai recent sondaj realizat de Asociația CFA Romania (Asociația Experților Financiari Certificați).

Valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9284 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9996 lei/euro.

Rata medie anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2021 raportat la octombrie 2020) este de 2,87%.

52% dintre respondenții la sondajul CFA anticipează că impactul economic al pandemiei se va resimti puternic până în trimestrul III al anului 2021.

Deficitul bugetului de stat pentru anul curent este anticipat la 7,9% iar scăderea Produsului Intern Brut este anticipată la -4,5%.

Tot conform experților financiari, rata somajului ar urma să ajungă la 6,0% la sfârșitul acestui an.

În plus, membrii CFA estimează că pandemia va avea efect și asupra condițiilor de muncă și asupra pieței imobiliare.

56% dintre participanții la sondaj extimează că munca de la distanță se va permanentiza.

În același timp, 52% dintre participanții la sondaj cred că utilizarea extensivă a muncii de la distanță va avea impact asupra pieței spațiilor de birouri cel puțin câtiva ani, iar 40% cred că acest impact va fi chiar permanent.

Din același motiv 52% dintre experții financiari cred că pandemia va crește cererea de proprietăți rezidențiale.

Asociatia CFA Romania este organizația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute USA.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecarei luni, iar participanții sunt membri ai Asociației CFA Romania și candidații pentru nivelurile II și III ale examenului CFA.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus