Oferte locuri de munca top

Executarile silite, suspendate

Executările silite ar putea fi suspendate o perioadă, ca măsură de atenuare a efectelor economice generate de pandemia de Covid-19. Aceasta conform unor propuneri de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale. Propunerile au venit din partea grupului parlamentar PSD și au intrat pe ordine de zi a ședinței de astăzi a plenului Camerei Deputaților, cu propunerea de adoptare.

Astfel, parlamentarii au propus suspendarea măsurilor de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Totodată, proiectul prevede că nu vor fi declanșate măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești vor fi aplicate de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate.

Parlamentarii consideră firesc ca pe perioada stării de urgență și o perioadă rezonabilă ulterioară să fie suspendate și ridicate toate măsurile de executare silită individuală, atât civilă cât și bugetară, pentru cele civile suspendarea sau nedeclanșarea să privească măsurile de executare silită ce pot fi instituite după declanșarea stării de urgență.

 

 

 

Citiți și:

Proiect pentru un nou parc logistic, pe mai mult de 7 ha

Parcaje subterane in Capitala, de peste 32 mil euro

Ce companii pregatesc noi pasaje supraterane in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus