Solplanet x AeroFix

Evaziune fiscala de 1,5 mil euro in constructii

Administratorul unei societăți de construcții a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Compania este acuzată că prin administratorul său a adus un prejudiciu statului de peste 7 milioane lei, din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA.
Claudia Căpitanu este administratorul acuzat de evaziune fiscală. Aceasta, în perioada martie 2009 – iunie 2010, a omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate sau în alte documente legale (declarații, deconturi TVA, situații financiare, bilanțuri ș.a.) operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale.

Veniturile respective au fost obținute din tranzacționarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcțiilor.
ANAF a dispus instituirea sechestrului asigurator, măsura sechestrului asigurator precum și a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deținute de inculpata Căpitanu Claudia, până la concurența prejudiciului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

Citiți și:

O primarie respinge proiectul unui ansamblu cu inaltime mare

Viitoare unitate de productie in Bucuresti

Doua cladiri municipale vor fi reabilitate din bugetul local

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus