Oferte locuri de munca top

ETI va dezvolta o unitate de producţie la Craiova

1395241115299Producătorul turc de biscuiţi ETI va construi o fabrică pe un teren de 75.800 mp din apropierea Craiovei. Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare va sprijini investiţia printr-un credit de 23 milioane euro. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 40 milioane euro.
Compania ETI va construi o fabrică pe o suprafaţă de 75.800 mp în localitatea Gherceşti, în vecinătatea Craiovei. În primul an capacitatea de producţie a fabricii va fi de 11.000 tone.
Fabrica din România urmează să devină un hub de producţie pentru companie care îi va permite să-şi extindă afacerile din afara ţării de origine. România a fost aleasă pentru extindere datorită atractivităţii acesteia pentru investitori.
Firuzhan Kanatlı, preşedintele consiliului de administraţie al ETİ European Food Industries S.A., a declarat: “Unitatea noastră de producţie din Craiova va deveni una dintre cele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din sud-estul Europei. Scopul nostru este să producem aici dulciuri de înaltă calitate pentru pieţele locale şi internaţionale pentru a spori exporturile noastre către UE şi restul lumii.”
Lucrările de construcţie ale fabricii vor demara la finele acestui an, unitatea urmând să devină operaţională în 2015.

ETI este o companie de familie cu sediul în Eskisehir, Turcia. Aceasta produce bicuiţi, prăjituri şi ciocolată sub 45 de branduri.
Compania exportă 10% din producţie, România, Bulgaria şi ţările balcanice fiind printre cele mai importante destinaţii de export.

Sus