Oferte locuri de munca top

Erori de proiectare la o piață din Deva

Piata_Obor_6După ce a constatat mai multe erori de proiecte, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean a refuzat să semneze miercuri procesul verbal de recepţie pentru modernizarea unei pieţe din oraş.

Primarul a constatat că proiectul prezenta mai multe lipsuri, între care şi absenţa unor rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi sau a celor pentru facilitarea aprovizionării cu marfă.
„Nu este normal ceea ce se întâmplă. Umblu pe şantiere şi sunt mâhnit de ceea ce văd. Sunt constructori care îşi arată profesionalismul, dar sunt şi constructori de care mie îmi este ruşine”, a declarat Mărginean, citat de Agerpres.

El a arătat că sunt deficienţe în proiectare, că nu există rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi că s-au montat robineţi pentru spălatul legumelor fără ca locul să fie prevăzut şi cu rigole de scurgere. Primarul a dat răgaz de o săptămână proiectantului şi constructorului pentru refacerea deficienţelor constatate.

Piaţa agroalimentară „Cioclovina” a fost construită în urmă cu 20 de ani şi a fost modernizată în acest an în baza unui proiect de investiţii finanţat cu 360.000 de lei de la bugetul local al Primăriei Deva.

Producătorii pot deja să vândă pe tarabele din piaţă, însă constructorul îşi va primi banii doar când va respecta normele de proiectare.

Sus