Oferte locuri de munca top

Erbaşu Construcţii, UTI şi Strabag, percheziţionate de poliţişti

0

Societăţile Erbaşu Construcţii, Strabag, dar și UTI, Romsys sunt printre firmele percheziţionate de poliţişti sub suspiciunea de spălare de bani şi evaziune. Poliţiştii au efectuat duminică 146 de percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe, prejudiciul fiind estimat la valoarea totală de peste 30 milioane euro.

În dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale, 33 de persoane au fost reţinute, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 Judeţele vizate de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Organizate sunt: Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea la care se adaugă Capitala.

Potrivit Politiei, prin intermediul societăţilor implicate (din IT și construcții) ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

Erbaşu Construcţii se află printre companiile câştigătoare ale contractelor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Capitală. În 2014 i-au fost atribuite contracte pentru Sectoarele 2 şi 3.

De asemenea, Erbaşu Construcţii a obţinut în 2014 un contract de 60 milioane lei fără TVA pentru extinderea infrastructurii de canalizare din Bacău şi Târgu Ocna, precum şi un alt contract de 32 milioane lei fără TVA pentru proiectarea şi execuţia de branşamente şi racorduri localităţile Segarcea, Băileşti, Filiaşi şi Poina Mare. La acestea se adaugă alte contracte pentru lucrări de infrastructură apă/apă uzată în localităţile Olăneşti şi Dorohoi în valoare totală de peste 53 milioane lei fără TVA.

Erbaşu Construcţii va realiza lucrări importante şi la Ploieşti. Compania va amenaja Parcul Municipal Vest, contract de peste  49 milioane lei fără TVA şi contractul de modernizare şi extindere a hipodromului din Ploieşti de 53 milioane lei fără TVA.

 

Compania austriacă Strabag este una dintre cele mai mari companii de construcţii din ţară. În ultimul an a câştigat, în asociere cu Acomin SA contractul de construire a centrului de management al deşeurilor din judeţul Hunedoara (în valoare de 94 milioane lei fără TVA). De asemenea compania a câştigat contractul de reabilitare a DJ203H, km. 0+000 – 16+000, Râmnicu Sărat-Buda de 46 milioane lei fără TVA, contractul de execuţie a staţiei de sortare şi staţiei TMB din localitatea Malovăţ, judeţul Mehedinţi (39 milioane lei fără TVA) sau contractul de reabilitare a DJ 677 Mădulari – Susani (30 milioane lei fără TVA).

 

 

Sus