Oferte locuri de munca top

Energia geotermală ar putea atinge 6% din mixul regenerabil

1280px-NesjavellirPowerPlant_edit2Energia geotermală din statele europene are potential sa ajunga la o pondere de 6% din mixul regenerabil prevăzut pentru 2020, potrivit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Gunter Oettinger.
Energia geotermală ar putea juca un rol important în ceea ce priveşte acoperirea necesităţilor de încălzire a clădirilor. Aproape 40% din resursele energetice ale UE merg în prezent către diferite tipuri de încălzire, a mai precizat oficialul european.
Acesta a adăugat că pentru exploatarea resursei geotermale autorităţile europene au nevoie de un cadru oficial adecvat, trebuie să asigure oportunităţi pentru investitori prin creşterea inovaţiei şi a efortului de cercetare în domeniu.
Până în 2020 oficialii europeni au stabilit un target de 20% din consum, care ar trebui să provină din surse regenerabile, iar cifra ţintă de 27% pentru 2030 ar trebui să fie aprobată luna viitoare, a mai precizat Oettinger, prezent la evenimentul dedicat energiei geotermale din Islanda.
Islanda este un exemplu în privinţa folosirii energiei geotermale, aproximativ 90% din locuinţe fiind încălzite prin exploatarea acestui tip de energie, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

Sus