Oferte locuri de munca top

Eficiența energetică și energiile regenerabile la ENREG ENERGIA REGENERABILA®

230x115pxInvestițiile în energia regenerabilă și eficiență energetică în România, se confruntă cu o serie de bariere din punct de vedere legislativ. În pofida acestor instabilități legislative cele mai recente semnale pozitive transmise de Comisia Europeană, promit să construiască noi oportunități de investiții în acest domeniu. O nouă schemă de bonus de cogenerare pentru proiectele de până la 2 MW, din biogaz și biomasă așteaptă aprobarea finală a Guvernului, conform reprezentanților ANRE. De aceea, cea de-a VII-a ediție a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România-UngariaSerbia, revine între 4-6 martie 2015, la Expo Arad. În centrul atenției la eveniment se va afla eficiența energetică, care nu este doar o prioritate pentru România, ci și o necesitate pentru viitor.

ENREG ENERGIA REGENERABILA® va găzdui expozanți din 6 țări Europene, care provin din sectorul: fotovoltaic, eficiență energetică, biogaz, hidroenergie, geotermie, plante energetice, finanțare și altele. La eveniment vor fi prezente companii importante din domeniu care își vor expune produsele, serviciile și proiectele viitoare.

Atenția investitorilor și a instituțiilor în domeniu se îndreaptă tot mai mult către micile investiții pentru mentenanța clădirilor, unde beneficiarii direcți vor fi consumatorii – persoane fizice și companiile mici. În acest sens, pe 4 martie 2015 va avea loc Conferința Internațională – Eficiența Energetică în Vestul României, unde se vor discuta aspecte cu privire la eficiența energetică în clădiri și în industrie.

Pentru a III-a oară, REECO împreună cu AREL – Asociația Română a Electricienilor va fi gazda conferinței PV Platform Romania – Viitorul pieței PV în Romania, care va avea loc pe 5 martie 2015, la Expo Arad. Conferința va trata tematici precum: Prețul reglementat pentru centrale sub 500KW – între dorință și realitate; Sistemele fotovoltaice – componenta de bază a eficienței energetice; Finanțarea sistemelor fotovoltaice rezidențiale și industriale – analiză de piață; O nouă afacere: închirierea de acoperișuri poate fi o soluție de producere a energiei din surse fotovoltaice și altele.

Pe lângă acestea va avea loc și Workshop-ul Internațional – Biogaz din deșeuri. În cadrul acestui workshop vor fi dezbătute subiecte cu privire la: Dezvoltare durabilă prin valorificarea potențialului energetic al nămolului provenit din stațiile de epurare municipale; Sorgul zaharat, materie primă ideală pentru biogaz, alți combustibili și bioproduse; Miscanthus Giganteus -Resursa energetică sustenabilă pentru încălzire casnică și pentru microferme și altele.

Târgul este patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se bucură de susținerea unor parteneri ca: AREL – Asociația Română a Electricienilor, IPA/ EEN- Enterprise Europe Network, Camera de Comerț Italiană pentru România, Camera de Comerțși Industrie Arad și Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile, Eficiență Energetică și Mediul Înconjurător-CERE.

 

Pentru mai multe informații despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteți vizita website-ul târgului www.enreg-expo.com.

Sus