Oferte locuri de munca top

Eficiența Energetică în Vestul României: Eficiența Energetică în Clădiri și Industrie

Alături de energia produsă din surse regenerabile, România are un potențial uriaș în sectorul eficienței energetice, fie că vorbim despre sectorul industrial, administrativ, comercial sau rezidențial. La ENREG, scopul eficienței energetice este de a susține dezvoltarea acestui sector, de a ajuta țara să genereze energie curată și facilita tranziția spre o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, REECO va acorda la cea de-a VII-a ediție ENREG, o atenție specială tematicii de eficiență energetică care nu este doar o tendință ci și o necesitate. Evenimentul va avea loc între 4-6 martie 2015, la Expo Arad.

In condițiile provocării actuale privind asigurarea resurselor energetice și necesitatea reducerii emisiilor de CO2, precum și protecția mediului înconjurător, investițiile privind eficiența energetică și recuperarea resurselor energetice poate prezenta o orientare de interes crescut. (Departamentul pentru Energie).

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice inițiază în 2015 o nouă etapă a programului Casa Verde. Reprezentanți ai acestuia spun că programul „Casa Verde” trebuie regândit, deoarece tehnologiile au evoluat și sunt disponibile mai multe soluții pe piață. Acest program reprezintă, în continuare, o soluție optimă pentru protecția mediului, reducerea emisiilor de CO2 și combaterea efectelor schimbărilor climatice, precum și în ceea ce privește eficiența energetică. Un rol important în punerea în aplicare a măsurilor de eficiență energetică este luată și de către societățile de servicii energetice (ESCO), oferind o oportunitate promițătoare reală de a realiza reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În paralel cu târgul, REECO va organiza Conferința Internațională – Eficiența Energetică în Vestul României, care va avea loc pe 4 martie 2015. Conferința va trata tematici ca: Programul de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe în sistem ESCO;  ECO – Bordei – Dezvoltarea unei soluții moderne de realizare a construcțiilor din materiale locale tradiționale; Sisteme performante pentru eficientizarea energetică a clădirilor; Eficiența Energetică în Sisteme de Pompare – o comoară ascunsă!; Energie sustenabilă pentru comunități locale – SUSTAINCO; Programul ROSENC de eficiență energetică  în iluminatul public; Compensarea energiei reactive capacitive produse de cabluri lungi; Software pentru management și eficienț energetică în industrie; Stocarea energiei sustenabile sub forma de aer; „UE BERD – Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM din România” – Rapid, fără birocrație, asistență tehnică gratuităși grant UE! și altele.

Evenimentul este patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Invitaţia gratuită la târgul ENREG poate fi accesată folosind link-ul: http://cloud.dow-media.com/reeco/freeticket_arad/?L=0&c=QXJlbmEgQ29uc3RydWN0aWlsb3I=

untitled

Sus