Oferte locuri de munca top

E-Factura: Fara amenzi pana la 1 iunie

Perioada în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura va fi extinsă.

În prezent, legea prevede că nerespectarea termenului limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Totodată, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024 nu se sancționează cu amendă nerespectarea termenului-limită de cinci zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.

Un nou proiect de OUG prevede extinderea cu două luni a perioadei în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului-limită de cinci zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.

Această faptă nu se va sancționa în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024.

Extinderea perioadei în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura a fost solicitată de mediul de afaceri.

Prelungirea cu două luni a acestei perioade a fost considerată rezonabilă pentru a permite persoanelor impozabile să își continue adaptarea procedurilor/sistemelor pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, fără a suporta amenzi.

Teren pregatit pentru edificarea unor blocuri cu 8 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus