Oferte locuri de munca top

DX Satu Mare – Oar: Exproprieri de 1,5 mil euro

Pentru realizarea Drumului Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno-Ungară – Drum Expres M49 Ungaria) sunt necesare exproprieri ce ajung la o valoare de aproape 1,5 milioane euro.

Suprafața vizată este de peste 167 de hectare, fiind aferentă unui număr de 597 imobile proprietate privată (listă atașată la finalul știrii).

Terenurile se află pe teritoriul localităților Satu Mare, Vetiş şi Livada, din județul Satu Mare.

În acest sens, Guvernul urmează să aprobe declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.

Despăgubirile aferente imobilelor, reprezentând terenuri fără investiții, au o valoare de 7.328 mii lei, așa cum rezultă din raportul de evaluare întocmit în luna ianuarie 2023 de către evaluatorul autorizat Ing. Clipcea Corina, membru atestat ANEVAR.

Din suprafața totală de 1.670.319 mp proprietate privată afectată de realizarea obiectivului de investiții, suprafața de teren de 506.038 mp, (aferentă unui număr de 71 imobile proprietate privată) este necesară pentru gropile de împrumut, situate pe raza localității Livada din județul Satu Mare.

Mari companii lupta pentru lucrari de drumuri locale

Totodată, va fi aprobată lista imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere, situate pe amplasamentul lucrării.

În prezent, legătura dintre Satu Mare și granița Româno-Ungară se realizează prin intermediul drumului național DN 19A (Satu Mare – Petea), care are câte o bandă de circulație pe sens și un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului.

 

 

 

 

Descărcați aici lista proprietatilor propuse spre expropriere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus