Oferte locuri de munca top

DX Craiova – Pitesti primeste bani europeni

Comisia Europeană a aprobat finanțarea Drumului expres ce leagă orașele Craiova și Pitești. Astfel, UE va contribui cu fonduri, prin intermediul politicii de coeziune, la crearea noii legături dintre cele două orașe.

Drumul expres Craiova – Pitești, în lungime de 121 km, va fi finanțat cu fonduri europene în valoare de 726 de milioane de euro. Lucrările pentru acest drum ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Proiectul face parte din rețeaua transeuropeană de transport și include:

* construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție;

* 10 tronsoane de racord;

* 75 de poduri sau pasaje.

Noul drum expres va îmbunătăți traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfășoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5.8% peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova și Pitești va diminua costurile de transport și va spori eficiența economică a rețelei rutiere din România.

Eliminarea traficului pe distanțe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum și numărul accidentelor și va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Acest drum va crea locuri de muncă temporare și ar trebui să stimuleze comerțul în zonă, generând astfel dezvoltare economică și sporind accesul la locuri de muncă.

Conform contractului, proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2023.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus