Oferte locuri de munca top

DX Craiova – Pitesti: Au reinceput lucrarile pe tronsonul 1

Pe șantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești au reînceput lucrările pentru finalizarea construirii acestui ultim sector de drum.

Pe acest sector nu se mai lucra după ce contractul cu antreprenorul inițial a fost reziliat în urmă cu zece luni.

”Nu sunt adeptul rezilierilor decât atunci când este foarte clar că este vina antreprenorului, reziliere care să ducă la scoaterea definitivă a acestuia de pe piața românească, astfel încât să nu mai obțină alte contracte și să nu mai blocheze alte șantiere”, a explicat explicat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Au fost executate toate garanțiile aflate la dispoziția CNAIR, iar prejudiciul, penalitățile și dobânzile calculate se ridică la 752 milioane lei, aplicate societății Tirrena Scavi SpA Italia cu care a fost reziliat contractul.

”Faptul că am reușit în 10 luni să reluăm lucrările este un avertisment pentru alți antreprenori care încă au metehne să tragă de timp și să întârzie”, a mai spus Irinel Scrioșteanu.

Noul constructor este Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL.

Constructorul actual a reluat activitatea în șantier de la stadiul de 57%, mobilizând încă de astăzi peste 100 utilaje și peste 200 oameni.

Trebuie să finalizeze 17,7 km și 15 poduri și pasaje în termenul contractual este de 18 luni, ”dar vom sprijini constructorul în așa fel încât să își respecte angajamentul de a finaliza lucrările până la sfârșitul anului viitor, subliniază Ionel Scrioșteanu.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Conform angajamentelor antreprenorului UMC, care mai lucrează pe acest drum expres, lucrările pe tronsonul 3 vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, iar pe tronsonul 4 în cursul anului viitor.

Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus