Solplanet x AeroFix

DX Braila – Galati: A inceput construirea podului peste Siret

Au început lucrările de construire la cea mai mare lucrare de artă pe care Ministerul Transporturilor o are în construcție, după podul de la Brăila.

Este vorba de o super-structura mai lungă de 1,7 km, care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130m și două secundare de câte 80 m.

Au fost deja forați, armați și turnați 65/900 piloți.

”Estimăm ca până la sfârșitul lunii iulie a acestui an să se finalizeze această etapă aferentă lucrărilor de artă peste râul Siret”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila-Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, ”se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, mai spune Ionel Scrioșteanu.

Constructorul este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, cu o valoare a contractului de 371.416.131 lei, fără TVA, cofinanțat din fonduri europene.

Pentru acest tip de lucrare, antreprenorul are 5 instalații de foraj mobilizate, urmând ca în perioada următoare să mărească numărul acestora cu încă două.

Proiect de investitii, mai scump cu 44 mil euro dupa reevaluari

Alte lucrări care se desfășoară în șantier:

* Se execută lucrări de terasamente la sensul giratoriu de la km 1+524;

* Se execută lucrări de așternere a stratului de formă, stratului inferior de fundație, dar și a stratului superior de fundație aferent sistemului rutier al girației de la km 1+524;

* Pe partea dreaptă a drumului între km 4+200 și km 5+100 se execută lucrări de așternere a stratului superior de fundație;

* Se execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice

Drumul Expres Brăila – Galați are o lungime de 10,767 km. Va avea două benzi de circulație, pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte și un pasaj.

Pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN2B, în zona Movileni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus