Oferte locuri de munca top

Dupa legile pentru autostrazi, lege pentru construirea unui spital

După trei proiecte de lege pentru construirea de autostrăzi, dintre care unul a fost și votat de Parlament, iată că avem un proiect pentru construirea de spitale.

Nicolae Moga, senator PSD, propune astfel construirea unui spital în județul Constanța, și anume Spitalul Militar Regional Mihail Kogălniceanu, pentru a deservi zona Dobrogei și zona de Sud a țării.

Pentru realizarea spitalului, Ministerul Apărării Naționale va trebuie să identifice terenul și să demareze procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiții.

Construirea unui spital în această zonă a țării este necesară întrucât în județele învecinate nu există asemenea unități sanitare complexe, susține inițiatorul proiectului.

Pe lângă deservirea populației, este de menționat faptul că județul Constanța are nevoie de un sistem medical militar care să țină pasul cu transformările armatei aflate în zonă.

Realizarea spitalului propus ține cont astfel de semnificativa desfășurare de efective militare aliate, dispute în principal în Baza Mihail Kogălniceanu, care sunt în resposabilitatea medicilor militari constănțeni. Unitatea va putea asigura astfel suport medical structurilor din sistemul național de apărare. Aceasta va avea o componentă de specialități de tip general  pentru îngrijiri secundare și îi vor fi arondate județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Galați și Călărași.

Investiția pentru construirea acestui obiectiv va fi realizată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naționale.

În prezent, Constanța este poate singurul județ din țară care are cel mai mic număr de spitale, neavând un spital municipal, un spital de copii sau un spital materno-infantil.

 

 

Citiți și:

De la case pentru sine si prieteni, un dezvoltator a ajuns la un intreg ansamblu

Sase blocuri vor fi construite langa Bucuresti

Ansamblu rezidential, dezvoltat de chinezi, aproape de Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus