Oferte locuri de munca top

Drumurile din Harghita rămân fără finanţare

2698176_c71bec93Drumurile din Harghita nu beneficiază de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în anul 2015, potrivit unei informări a Consiliului Judeţean.

În anul 2014 Guvernul a alocat 7 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din judeţ iar anul acesta niciunul dintre obiectivele de investiţii nu beneficiază de finanţare.

“Probabil suntem singurul județ din țară căruia nu i s-a alocat finanțare pentru reabilitarea drumurilor. În aceste condiții va fi dificil să asigurăm practicabilitatea drumurilor județene, fapt intolerabil față de locuitorii din Harghita. Au existat activități de protest în ceea ce privește starea mai multor drumuri județene, însă în lipsă de fonduri nu am putut interveni”, a declarat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Autorităţile judeţene au depus o plângere prin care se solicită ca ordinul nr. 841 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să fie completat prin includerea în lista obiectivelor de investiţii pentru finanţare a cel puțin trei obiective județene.

Pentru reabilitarea în totalitate a drumurilor din județul Harghita este nevoie de o sumă care se ridică la 166 milioane de euro, bani necesari pentru modernizarea a 845 de km de drum, potrivit unei estimări a Băncii Mondiale.

Sus