Oferte locuri de munca top

Drumurile din ansamblurile imobiliare, intretinute de primarii

Străzile deschise circulației publice, situate pe terenuri proprietate privată, vor putea fi întreținute de primării, conform unei propuneri legislative înaintată de mai mulți senatori și deputați UDMR.

Introducerea unei astfel de prevederi clare este necesară, consideră inițiatorii, întrucât în lipsa acesteia, autoritățile administrației publice locale nu au posibilitatea de a investi în modernizarea drumurilor deschise circulației publice aflate pe terenuri proprietate privată.

Peste 300 de apartamente vor imbogati oferta de locuinte din Capitala

Chiar dacă în practică autoritățile locale pot recurge la procedura de expropriere pentru utilitate publică sau proprietarii pot dona terenurile ocupate de drumuri, totuși ambele proceduri sunt dificil de realizat.

Există mai multe situații în care zonele de dezvoltare ale localităților nu pot beneficia de lucrări de întreținere a carosabilului drumurilor deschise circulației publice aflate pe terenuri proprietate privată, argumentează inițiatorii.

Astfel, ar urma să fie realizată o bază legală pentru a veni în ajutorul autorităților locale și proprietarilor privați.

Mai exact, consiliile locale ar putea avea posibilitatea să demareze și să deruleze toate demersurile pentru realizarea de lucrări de utilitate publică pentru asigurarea siguranței circulației publice pe terenurile proprietate privată, reglementate cu destinația de drum deschis circulației publice prin documentațiile de urbanism.

În cazul autorizațiilor de construire ce vizează terenuri cu această destinație, autorizația de construire se va emite condiționat de dezmembrarea terenului în vederea delimitării distincte a părții din teren cu destinația de drum deschis circulației publice.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

3 Comentarii

 1. Anonim said:

  ESTE O MASURA LEGISLATIVA BUNA , SPER CA SE VA PUNE CAT MAI CURAND IN PRACTICA.

 2. Unproprietar Supărat said:

  Cu cât mai repede cu atât mai bine !
  Dacă proprietarii donează terenul aferent drumului, ar trebui să fie chiar obligatoriu modernizarea și intreținerea acestuia de către consiliile locale !

 3. Cineva... said:

  Este din nou o lege propusa in favoarea marilor investitori imobiliari…
  Lucrarile pe care le efectueaza primariile in general sunt infime in comparatie cu nevoile cetateanului si cu ritmul dezvoltarii zonelor metropolitane.
  Primariile de pe langa marile orase abia fac un trotuar pe un drum judetean…pun niste pavele prin jurul primariilor lor…ma indoiesc sa faca ceva mai amplu…
  Cunosc strazi donate la primarii de peste 10 ani unde nu s-a investit nici macar 1 leu….nici macar o roaba de piatra…daramite asfalt, trotuare, iluminat public marcaje rutiere, indicatoare rutiere….

Sus