Oferte locuri de munca top

Drumurile pentru biciclisti vor fi proiecte de interes national, judetean sau local

Proiectele de realizarea a drumurilor pentru bicicliști între localități ar putea deveni de interes național, județean sau local, conform unei propuneri legislative înaintată de mai mulți senatori și deputați.

Noua propunere vine în urma constatării faptului că legea nu permite în prezent dezvoltarea unei rețele de drumuri pentru biciclişti dedicate practicării acestui sport sau pentru recreere, pe distanțe mai lungi, astfel încât să poată fi parcurse distanțe mai lungi, între localități.

Propunerea legislativă completează noțiunea de „pistă de bicicletă”, amenajată în ampriza străzilor din localități, cu cea de „drum pentru ciclişti/biciclişti”.

Mai exact, pistele de bicicletă vor fi definite ca subdiviziune a părții carosabile, a trotuarului ori a acostamenului special amenajată, semnalizată și marcată corespunzător.

Totodată, drumurile pentru ciclişti vor însemna căi de comunicație terestră din interiorul sau exteriorul localităților, proiectate și construite special pentru circulația cicliștilor, al căror traseu poate fi identic sau diferit de cel al drumurilor existente în zonă.

După importanța lor, drumurile pentru ciclişti vor fi de interes național, județean sau local. Vor avea minimum două benzi de circulație, fiecare având o lățime de minimum 1,20 metri.

Propunerea legislativă este în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus