Solplanet x AeroFix

Drumul Transregio catre Autostrada Soarelui, in etapa SF

Drumul Transregio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Autostrada Soarelui – Chiciu (Călărași) face un pas spre a deveni realitate.

Asta după ce a fost semnat ordinul pentru începerea studiului de fezabilitate.

“Este un proiect extrem de important pentru Galați și pentru toată regiunea noastră. Avem nevoie de un drum sigur și modern către Autostrada Soarelui și implicit către București” a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

După finalizarea marilor proiecte de infrastructură din regiune, inclusiv Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați – Brăila,  Vama Giurgiulești de la granița cu Republica Moldova va fi conectată rutier cu Podul de peste Dunăre, Autostrada Soarelui și Chiciu (Călărași), punct de trecere a frontierei către Bulgaria.

Conform Master Planului de Transport al României, lungimea estimată a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km, însă lungimea exactă va fi stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate.

După finalizarea SF-ului vor fi cunoscute și alternativele de traseu sau unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către Autostrada Soarelui.

Singurul ofertant a contestat decizia autoritatii contractante

După aprobarea lui de către Ministerul Transporturilor, drumul Transregio va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.

După ce aceste studii vor fi finalizate și aprobate, vor fi demarate, cu clauză suspensivă, și procedurile de licitație pentru desemnarea unui constructor.

Pentru acest proiect, președinții CJ Galați, CJ Brăila, CJ Ialomița și CJ Călărași au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic.

Studiul de fezabilitate va fi elaborat de ssocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, iar valoarea contractului este de 17.064.028 lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus