Oferte locuri de munca top

Drumul Expres Craiova – Pitesti: Tronsonul Craiova – Robanesti ar putea fi gata pana la finalul anului

Deși termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul 1 al drumului expres DX12 Craiova – Pitești este la mijlocul anului 2025, constructorii fac tot posibilul pentru deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an.

În prezent, se asfaltează primul kilometru al tronsonului 1, după cum a explicat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Dacă pe acest lot experimental nu vor apărea probleme, constructorii vor continua în zilele următoare așternerea asfaltului pe încă 6 km.

Asocierea de antreprenori turci și românii (Ozaltin Insaat- Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction SRL) este mobilizată în șantier cu 123 de utilaje și 356 de muncitori.

În paralel se desfășoară și alte lucrări pe lotul în lungime de 17,7 km cuprins între Craiova și Robănești: umpluturi la terasamente, armare, cofrare și betonare la elementele podurilor și pasajelor, precum și consolidări ale taluzului.

La începutul lunii februarie, progresul fizic era de 62,16% (din care 5,1% pe noul contract și 57,06% stadiul la rezilierea precedentului contract cu Tirrena Scavi SpA ).

Ordinul de începere a fost emis pe 12 septembrie 2023, iar lucrările au reînceput pe 16 octombrie 2023.

Valoarea contractului încheiat cu asocierea condusă de construtorul turc Ozaltin este de 439,29 milioane de lei fără TVA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus