Oferte locuri de munca top

Drumul expres Craiova – Pitesti, tronsonul Colonesti – Oarja: intarzieri din cauze neimputabile antreprenorului

Lucrările pe Tronson 4 Colonești – Oarja – Pitești, din Drumul ExPres Craiova – Pitești sunt în întârziere, dar autoritățile speră ca antreprenorul să găsească o soluție pentru a finaliza proiectul în toamna acestui an.

La jumătatea lunii ianuarie, lucrările înregistrau un progres fizic de 42,5%, progres care ar fi putut fi mai mare dacă proiectul nu ar fi avut întârzieri din cauze neimputabile antreprenorului.

În vederea evitării demolării unor imobile si/sau evitarea unor relocări de utilități a fost necesară modificarea traseului inițial. Astfel a apărut necesitatea exproprierii suplimentare a anumitor porțiuni din traseu. Pentru aceste porțiuni din traseu a fost obținută Autorizația de Construire în data de 13 octombrie 2023.

Pentru soluționarea acestor întârzieri au avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții beneficiarului, supervizorului și ai antreprenorului cu privire la adoptarea unei soluții în ceea ce privește finalizarea lucrărilor în termenul agreat de către părți. O astfel de soluție ar urma să fie agreată în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, în perioada 3 ianuarie 2024 – 15 ianuarie 2024 nu au fost efectuate lucrări aferente contractului.

3 mld euro pentru importante proiecte rutiere

Termenul contractual de finalizare al contractului este trimestru IV 2024, însă având în vedere că au avut loc întâlniri de management între C.N.A.I.R. – S.A. și asocierea SA & PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL cu privire la măsurile ce trebuie întreprinse atât de către beneficiar, cât și de către antreprenor pentru finalizarea mai rapidă a lucrărilor, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este luna octombrie 2024.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus