Oferte locuri de munca top

Drumul expres Craiova – Pitesti: am putea circula pe mai mult de 70km anul acesta

Pe cei circa 32 km ai tronsonului III al Drumului Expres Craiova – Pitești (Slatina – Colonești) antreprenorul execută în prezent mai multe tipuri de lucrări.

În această perioadă lucrează peste 200 de angajați pe acest tronson, chiar dacă nu se poate intra pe tot sectorul pentru execuția lucrărilor la terasamente din cauza terenului încă ud.

Acolo unde accesul este posibil se execută lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare, șanțuri și rigole, ziduri de sprijin din gabioane de piatră, lucrări executate manual, relocare utilități, instalare rețele electrice și ITS.

Asocierea condusă de constructorul băcăuan UMB, antreprenorul general, a finalizat structurile și urmează să finalizeze rampele de acces pe poduri.

”Dacă vremea va permite, este posibil ca în perioada imediat următoare să vedem pe șantier echipele de asfaltare”, consideră reprezentații CNAIR.

În prezent stadiul fizic al lucrărilor pe tronsonul III este de​ 63%.

Acest tronson are lungimea de ​​​31,75 km. (km. 57+550 – km. 89+300).

Valoarea actualizată a contractului este de 782,45 milioane lei fără TVA.

Dacă lucrările vor fi finalizate anul acesta înseamnă că vom putea circula pe mai mult de 70 de km cât reprezintă tronsoanele II și III împreună, tronsolul II fiind dat în trafic din vara anului trecut.

Drumul expres Craiova – Pitești

Tronsonul I Craiova – Robanesti  17,70 km

Contractul de execuție cu Tirrena Scavi SpA a fost anulat de către CNAIR în decembrie 2022.

Stadiul de execuție este în prezent puțin peste 57%.

Tronsonul II Robanesti – Slatina  39,85km

Tronsonul, deschis traficului anul trecut, a fost construit de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SR

Tronsonul III  Slatina – Colonesti  31,75km

Antreprenor este asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL.

Stadiul lucrărilor este de 63%.

Contractul a fost semnat în 30 octombrie 2020, dar ordinul de începere (proiectare și execuție) a fost dat de abia în 18 ianuarie 2022.

Termenul contractual de finalizare este 18 ianuarie 2024, dar autoritățile estimează că  lucrările vor fi încheiate mai devreme.

Tronsonul IV Colonesti – Oarja- Pitesti (A1) 31,88km

Contractul a fost semnat în august 2021 de către CNAIR cu asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL pentru valoarea de peste 617 milioane lei, fără TVA.

Termenul de proiectare a fost de 1 an, iar termenul de execuție este de 2 ani, finalizarea lucrărilor fiind prevăzută pentru anul viitor.

Ordinul de începere a fost emis în 15 noiembrie 2021 (proeictare și execuție).

Stadiul lucrărilor a trecut de 9%.

Valoarea actualizată a contractului este de circa 755 milioane lei fără TVA.

 

O singura oferta pentru lucrari ingineresti de circa 18 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus