Oferte locuri de munca top

Drumul expres Arad – Oradea: proiectare mai scumpa cu 50%

Costurile pentru actualizarea Studiului de fezabilitate al Drumului expres Arad – Oradea au crescut ca urmare a unor modificări aduse documentației tehnico-economice, precum și includerii unor conexiuni rutiere.

De asemenea, și creșterea de prețuri de pe piață a determinat majorarea costurilor de proiectare.

Astfel, cei patru parteneri care finanțează acest studiu vor trebui să asigure sume mai mari.

În vederea achiziționării în comun a serviciilor de actualizare a Studiului de fezabilitate pentru „Drum expres Arad – Oradea” a fost semnat un acord de asociere între Municipiul Oradea, Municipiul Arad, Județul Arad și Județul Bihor.

Oferta castigatoare reevaluata, din nou, pentru un contract rutier

Inițial fiecare partener trebuia să contribuie cu 1 milion de euro cu TVA, acum suma a fost majorată la 1,5 milioane de euro cu TVA.

Proiectul prevede realizare Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor, Proiect Tehnic de Execuție și Asistență Tehnică din partea proiectantului (S.F+P.A.C.+P.O.E+P.T.E.) pentru obiectivul de investiții „Drum Expres Arad – Oradea”.

Obiectivul de investiții include și proiectarea, respectiv execuția – pe teritoriul României, în zona Municipiului Salonta din Județul Bihor, a unui drum care va asigura legătura între drumul expres Arad – Oradea și autostrada M44 de pe teritoriul Ungariei.

Totodată, obiectivul de investiții include și proiectarea, respectiv execuția interconexiunii/joncțiunii dintre Drumul Expres Arad – Oradea și Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia) prin descărcarea traficului de pe Drumul Expres Arad – Oradea în două girații, racordurile dintre cele două drumuri urmând a se realiza prin bretelele de legătură.

Noi cantitati de agregate minerale vor fi exploatate

Se vor realiza inclusiv bretelele de legătură dintre Drumul expres Arad – Oradea și Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia) și pasajul suprateran peste drumul Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia), necesare pentru asigurarea interconexiunii dintre cele două drumuri.

De asemenea, se vor realiza benzile de accelerare/decelerare în zonele de interconexiune ale bretelelor de legătură ale Drumului expres Arad – Oradea și Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia).

Sus