Oferte locuri de munca top

Drumul expres Arad – Oradea, mai aproape de lansarea licitatiei

Proiectul drumului expres Arad – Oradea este la un pas de lansarea licitației pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor.

În această săptămâna proiectanții de la Consitrans SRL vor preda documentația pentru organizarea licitațiilor în vederea selectării constructorilor care ar urma să realizeze cele trei tronsoane în care a fost împărțit drumul, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

La sfârșitul lunii noiembrie a fost finalizat proiectul tehnic, iar în săptămâna trecută a fost realizat și auditul de siguranță rutieră.

Totodată, după obținerea avizelor necesare de la Ministerul Finanțelor și de la Justiție, până la sfârșitul anului va putea fi adoptată și hotărârea de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de drumul expres Arad – Oradea.

„Cu adoptarea acestei hotărâri și cu recepția integrală a documentelor ce țin de proiectul drumului expres, din primele zile ale anului viitor se poate trece la demararea procedurii de licitație. Din primăvară, dacă eventuale contestații nu vor întârzia semnarea contractelor de execuție, vor putea începe efectiv lucrările”, a explicat președintele CJ Bihor.

Pentru exproprierea celor 1100 de ha de teren agricol necesari sunt alocați peste 20 de milioane de euro.

Peste 100 de ha de teren urmează să fie puse la dispoziție fără plată, aceste suprafețe fiind proprietatea publică a statului sau a primăriilor al căror teritoriu va fi traversat de noul drum expres.

Terenurile sunt situate pe raza municipiului Arad, a localităților Chișineu-Criș, Livada, Macea, Șimand, Șofronea, Zerind, Zimandu Nou, din județul Arad și localităților Avram Iancu, Cefa, Ciumeghiu, Gepiu, Madaraș, Nojorid, a Municipiilor Oradea și Salonta, și a localităților Sânnicolau Român și Sântandrei, din județul Bihor.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus