Oferte locuri de munca top

Drumul expres Arad – Oradea, Lot 1: Strabag a ”blocat” licitatia, cu zeci de intrebari de clarificare

Licitația pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de construire a Lotului 1 al Drumului expres Arad – Oradea a fost suspendată.

Constructorul cu capital austriac Strabag SRL a depus o contestație la CNSC prin care a solicitat obligarea autorității contractante să răspundă la solicitările de clarificări pe care le-a formulat în cadrul procedurii de atribuire.

A cerut, de asemenea, să fie prelungit termenul de depunere a ofertelor, termen care era stabilit pentru astăzi 10 aprilie 2024. Totodată, a solicitat și suspendarea procedurii până la soluționarea contestației.

În acestă contestație, Strabag susține că a adresat două solicitări de clarificări, în termen, dar autoritatea contractantă nu a răspuns la acestea, iar data limită de depunere a ofertelor a rămas data de 10 aprilie.

Însă, potrivit reprezentanților CNAIR, prima dintre cele două clarificări conținea nu mai puțin de 95 de întrebări, iar cea de-a doua 35 de întrebări.

Solicitările de clarificări au fost depuse vineri, 15 martie, înainte de expirarea luni, 18 martie, a termenului de depunere a solicitărilor de clarificări.

Cei de la CNAIR spun că numărul foarte mare de întrebări a făcut imposibil să elaboreze toate răspunsurile până la termenul limită de 29 martie.

Strabag admite în cadrul contestației că solicitările sale de clarificări conțin ”un număr semnificativ de întrebări, precum și solicitări de punere la dispoziție a numeroase documente care trebuie avute în vedere în elaborarea ofertelor”.

În baza experienței și expertizei deținute, constructorul ar fi identificat numeroase aspecte care necesită clarificări, iar în lipsa acestora se limitează în mod nepermis accesul la procedura de atribuire. Totodată, mai spune constructorul, lipsa acestor documente duce chiar la imposibilitatea executării contractului de achiziție în condițiile actualei documentații de atribuire

Obiectul contractului îl reprezintă execuția lucrărilor pentru Drumul Expres Arad – Oradea Lot 1, în lungime de aproximativ 33,7 km.

Valoarea acestui contract a fost estimată între 553 milioane euro și aproape 628 milioane euro, fără TVA.

Durata de execuție a acestui lot de drum expres este prevăzut să fie de doi ani.

Finanțarea contractului se face prin Programul Transport 2021 – 2027.

Sus