Oferte locuri de munca top

Drumul de mare viteza Filiași – Lugoj: probleme pe lotul 4 Caransebes- Lugoj

Semnarea contractului pentru proiectarea lotului 4 Caransebeș – Lugoj al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj întârzie, după ce licitația a întâmpinat mai multe probleme.

Astăzi la termenul limită pentru depunerea ofertelor, licitația apare în SEAP ca fiind suspendată pentru a da posibilitatea autorității contractante să raspundă cererilor de clarificări depuse de către firmele interesate să participe la licitație.

Aceasta este cea de-a două procedură de achiziție publică lansată pentru atribuirea contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate „Drum de Mare Viteză Caransebeș – Lugoj”.

Prima licitație a atras oferte din partea a opt asocieri de firme, dar a fost anulată în 18 decembrie anul trecut.

Motivul care a condus la anularea semnării contractului a fost că ofertantul declarat câstigător, firma turcă Inpro Muhendislik Musavirlik, nu a prezentat toate documentele necesare în vederea semnării contractului de achiziție publică în forma solicitată de autoritate contractantă prin intermediul documentației de atribuire.

Reprezentanții CNAIR spun că au făcut toate diligențele în vederea urgentării demersurilor de semnare a contractului, transmițând către ofertantul declarat câștigător numeroase adrese de revenire prin care i-au fost aduse la cunoștință observațiile referitoare la înscrisurile prezentate.

Concurenta mare pentru un contract de 18 mil euro

Având în vedere faptul că proiectantul turc nu a dat curs repetatelor solicitări de prezentare a documentelor solicitate, CNAIR a anulat procedura de achiziție publică.

O nouă licitație a lansată în luna februarie a acestui an, iar depunerea ofertelor este estimată a se realiza în trimestrul al doilea al anului 2024.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus