Oferte locuri de munca top

Drumul de mare viteza Filiasi – Lugoj: Lotul 2 are proiectant

Pentru Drumul de mare viteză Filiași – Lugoj va începe proiectarea Lotului 2 Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), după ce a fost semnat contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate.

Acesta este al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele patru loturi ale Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.

Pentru Lotul 2 asocierea de proiectanți (români, francezi și italieni) are la dispoziție 35,76 milioane de lei (fără TVA) și 26 de luni pentru elaborarea SF-ului.

Câștigătoarea contractului pentru lotul 2 Drobeta Turnu Severin – Domașnea este asocierea Egis Romania SA – Egis International SAS – Primacons Group SRL – Italrom Inginerie Internationala SRL – Eco Geodrum SRL.

Construirea acestui proiect de infrastructură va asigura conectivitatea între centrele economice importante Craiova – Filiași – Drobeta Turnu Severin – Domașnea, prin realizarea unui drum la standarde europene, care va îmbunătăți semnificativ condițiile pentru transportul de marfuri asigurând și spații de parcare și odihnă pentru conducătorii auto în condiții de siguranță.

Primul contract (pentru proiectarea lotului Filiași – Drobeta Turnu Severin) a fost semnat în data de 10 iunie. Acest lot are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) este de peste 21 de milioane de lei (fără TVA).

Cine concureaza pentru reparatii rutiere de aproape de 17 mil euro

Finanțate prin Programul Transport, aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcției Drumului de mare viteza Filiași – Lugoj (230 km), care are ca principal scop creșterea siguranței si a eficienței economice a rețelei de transport europene care tranzitează România.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus